Szüksége Van-E A Gyermekek Óvodai Iskolákra, Mielőtt Belépnének Az Óvodába?

Ahogy a baba növekszik, az oktatás minden bizonnyal az elkerülhetetlen szükségletek egyike. A gyermekek oktatásának meghatározása során hozott döntés minden bizonnyal fontos, mivel magában foglalja gyermekeik jövőjét. Melyik iskola a legjobb, milyen tantervet biztosítanak, és ez gyakran zavarja a szülõket – szükség van-e korai gyermekkori nevelésre , vagyis óvodai (óvodai)?

Az idő múlásával az óvodai oktatás minden bizonnyal nem idegen a füle számára. Sok szülő elküldi gyermekeit “Koragyermekkori Nevelés”al iskolába, mielőtt gyermekét magasabb szintre engedték. De a kérdés az, hogy mennyire fontos a “Koragyermekkori Nevelés”, vagyis az óvodai iskola? a gyermekeknek egészséges és erős agyat kell fejleszteniük. Elmondta, hogy a gyermekek korai életkorban szerzett tapasztalatai nagyban befolyásolják az életüket a jövőben. Ez azzal kapcsolatos, hogy a gyermek agya ötéves korában eléri a felnőtt agyának 90% -át, ezért életük első évei nagyon fontos időszak.

Todd nyilatkozatának alátámasztására az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia (AAP) megemlítette, hogy a korai oktatás nagyon fontos a gyermekek fejlődésének és tanulási folyamatának elősegítésében. Ez a korai oktatás magában foglalja a gyermekek otthoni tapasztalatait, a gyermekek nappali gondozásait és a gyermekek óvodai környezetében szerzett tapasztalatait.

Az óvodai világba való belépéskor, például a “Koragyermekkori Nevelés” iskolában, a gyerekek számok, betűk, alakzatok ki vannak téve a feladatoknak, és ami még fontosabb: megtanulják, hogyan lehet szocializálni – barátokba lépni társaikkal, különféle csoportokkal, és csoportokban hozzájárulni. Azok a gyermekek, akik óvodai vagy óvodai iskolába kerülnek óvoda előtt, jobb olvasási készséggel, gazdagabb szókincstel és jobb alapvető matematikai készségekkel rendelkeznek, mint azok, akik nem.

Általános véve az óvodai nevelés a következő területeken segíti a gyermekek fejlődését:

  • Tudományos eredmények

A kutatások azt mutatják, hogy az óvodai nevelés befolyásolja az iskolai korú tanulmányi eredmények növekedését, csökkenti az osztályban való maradás valószínűségét, és növeli a középiskolai végzettséget. A minőségi “Koragyermekkori Nevelés” iskola hasznos lehet a gyermekek számára.

  • A gyermekek készsége az iskolába való belépésre

Egy nagyszabású tanulmány azt mutatja, hogy az óvodai oktatás minősége befolyásolja a gyermekek készségét a következő oktatási szintre lépésre. Ezek a pozitív hatások magukban foglalják az egyes vizsgaidőszakok növelését, a korai olvasási és számolási képességet, valamint a jó társadalmi és érzelmi fejlõdést.

  • Érzelmi fejlődés

A Nobel-díjas James Heckman, a Chicagói Egyetem közgazdásza megjegyezte, hogy a korai gyermekkori nevelés egyik legfontosabb hosszú távú hatása a gyermekek érzelmeinek és társadalmi képességeinek fejlesztése. Ez a képesség lehetővé teszi az ember számára, hogy hatékonyan, jól és helyesen lépjen kapcsolatba másokkal. A “Koragyermekkori Nevelés” iskolában vagy az óvodában a gyerekeket megtanulják megismerni magukat, felfedezni a környezetet, játszani társaikkal, és kiépíteni az önbizalmukat. Megtanulják, hogy képesek önállóan csinálni apró dolgokat. Ezen túlmenően a minőségi korai gyermekkori oktatás révén a gyermekeket megtanítják, hogy felfedezés, kísérletezés és beszélgetés útján válaszoljanak a külső világ iránti kíváncsiságukra.

  • Társadalmi fejlődés

Heckman kutatásai azt mutatják, hogy a korai oktatás a megfelelő idő a gyermekek „puha” készségeinek tanításához. Azok a képességek, amelyek megtaníthatók, magukban foglalják a konkrét célokra való összpontosítást, nyitott gondolkodást és az érzelmek ellenőrzését – a dolgozók sikerességéhez szükséges dolgokat.

Ezenkívül az óvodai nevelés csökkentheti a jövőbeni függőséget és annak valószínűségét, hogy valaki bűncselekménybe fog belemenni. Az Uncia Megelőzési Alap kutatásai azt mutatják, hogy a veszélyeztetett gyermekek, akik nem kapnak elegendő korai oktatást, 25% -kal nagyobb eséllyel járnak, mint társaik, és 70% -ot valószínűleg fogva tartanak erőszak miatt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *