Mi Nagyon Fontos A Koragyermekkori Nevelésben?

Sokan kételkednek az óvodai előkészítés fontosságában. Ezt egyértelműen realizálták 2006-ban, amikor a kaliforniai törvényhozó nem próbált elfogadni egy olyan törvényt, amely minden gyermek számára kötelezővé tenné az iskola előtti oktatást. Sok kaliforniai ember nem ért egyet azzal, hogy fontos az adófizetők pénzeszközeinek felhasználása a kötelező óvodai előkészítő programok finanszírozására, ideértve a szüleket is, akik saját gyermekeik oktatására kívánnak hivatkozni.

A kutatások kimutatták, hogy a Head Start programba beiratkozott gyermekek az óvodai előtti formális oktatásban részesülnek. Egyes tanulmányok szerint az ezekbe a programokba beiratkozott gyermekek jobban viselkednek, és magasabb IQ pontszámmal járnak óvodai beiratkozásukkor, mint a társaik formális oktatás nélkül. Hasonlóképpen kimutatták, hogy a Head Start programba beiratkozott gyermekek gyorsabban tanulnak, mint azok a gyermekek, akik nem jelentkeznek ebben a programban.

A legtöbb gyermeknevelési szakember szerint a kisgyermekek akkor tanulnak a legjobban, ha nem szorítják túl erősen, esélyük van arra, hogy kölcsönhatásba lépjenek társaikkal, és szüleik és oktatóik jól kezelik őket. Hasonlóképpen, a gyerekek akkor tanulnak a legjobban, ha az oktatás és az oktatási tevékenységek csak kis részét képezik napjainknak. Ez különösen igaz az óvodai programokba beiratkozott gyermekekre, mivel nem jó, ha a kisgyermekek hosszú ideig elválnak szüleiktől. A gyermekek általában nem részesülnek tapasztalatokban a tapasztalatlan tanárokkal és a nagyméretű osztályokkal foglalkozó programokban.

A korai életkorban tanított gyermekek általában az alábbi módokon részesülnek előnyben: javultak a szociális készségek, kevesebb vagy kevésbé szükséges speciális oktatási útmutatást kapni a következő tanév során, jobb fokozatot, és fokozott figyelmet fordítanak. Hasonlóképpen, néhány kutató arra a következtetésre jutott, hogy az óvodai programokba beiratkozott gyermekek általában középiskolát végeznek, főiskolára járnak, kevesebb viselkedési problémájuk vannak, és tizenévesek és fiatal felnőttek körében nincsenek foglalkoztatva a bűncselekményekkel.

Ezeket az előnyöket részletező kutatást a 80-as években fejezték be. Amellett, hogy a gyermekek számára előnyös a normális fejlődés, ez azt is mutatja, hogy a tanulási vagy egyéb testi fogyatékossággal élő gyermekek nagyban részesülnek az óvodai előtti oktatásból. A gyermekeket megtanítják, hogyan kell beszélni egy második nyelvet korai fejlődési éveik során, még abban a helyzetben, hogy fiatal korukban is jobban megtanulják angolul tanulni.

Sokan nem érzik úgy, hogy a kormánynak el kell döntenie, hogy felkérik-e a gyermekeket formális óvodai oktatásra. Ennek egyik oka, hogy a szüleik által korai fejlesztési éveik során oktatott gyermekek ugyanazokat az előnyöket élvezik, mint az óvodai programokban beiratkozott gyermekek, különösen azok a gyermekek, akiknek a szülők sok figyelmet szentelnek. Azoknak a szülőknek, akik úgy döntenek, hogy saját gyermekeiket nevelik, kreatív ötleteket és tevékenységeket kell felhasználniuk nevelésük során.

Nem számít a véleménykülönbség az óvodás előtti formális oktatásról, a gyermekek számára előnyös, ha korai fejlődési éveikben valamilyen típusú oktatást kapnak. Nincs azonban egy olyan méret, amely minden gyermek számára legmegfelelőbb. Míg egyes gyermekeknek nagy előnye származik az óvoda előnyeiből, más gyermekek számára ez nem feltétlenül a legjobb oktatási rendszer. Sok esetben a gyermekek a legjobban abban részesülnek, ha oktatási utasításokat kapnak a szüleiktől. A szülőknek meg kell vizsgálniuk a gyermek egyedi személyiségét, mielőtt meghatároznák, melyik program a gyermekek számára legmegfelelőbb, mivel nem minden program részesíti előnyben a gyerekeket egyformán.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *