Javítsuk A Gyermekek Intelligenciáját

A szellemi intelligencia valóban meghatározza az ember sikerét. Valójában azonban van egy másik intelligencia, amely sokkal fontosabb, amely meghatározza az ember boldogságát. Nem a boldogságot keresjük ezen a világon? Nem vagyon, rang vagy helyzet. Ez az intelligencia spirituális intelligencia, a legmagasabb intelligencia, amelyet az emberek birtokolnak. A szellemi intelligencia felnőttként nem nő. Ezt azonban már korai kortól ösztönözni és nevelni kell.

Ez a cikk egy útmutató arról, hogyan lehet a gyermekeket már korán stimulálni a szellemi intelligenciát. A szellemi intelligencia segítségével megértjük lényegünket ezen a világon. Így remélhetőleg nemcsak saját magunknak, hanem a körülöttünk élőknek is profitálhatunk. A szellemi intelligencia azt is megnyitja belső szemünket, hogy önmagunkon kívül van egy hatalom, amely nagyobb. Ez az erő Isten. A szellemi intelligencia révén a vele való közelség harmonikusan összefonódhat.

Mint a legtökéletesebb teremtett lény, az embereket ész és intelligencia kapja. Oka és intelligenciája révén az emberek elvégezhetik kalifa szerepét a földön. Szellemi intelligencia (IQ), érzelmi intelligencia (EQ) és spirituális intelligencia (SQ). A szellemi intelligencia a kompetencia minimális követelménye. A siker elérésében az érzelmi intelligencia és a szellemi intelligencia fontosabb szerepet játszanak.

Ez idő alatt téves feltételezés van a minőségi gyermekbarométerről. Az oktatási intézmények évek óta csak a matematikai teszteredmények megszerzésével dicsőítik diákjaik eredményeit, miközben az etikai értékekből ábrázolt személyiség érettsége elhanyagolhatónak tűnik. Hasonlóan a jelenség, amely a családban és a közösségben fordul elő.

Az érettségi besorolást a gyermekek minőségének tükröződésének tekintik, amelyet csak az intellektuális képességek dominálnak. Abban az esetben, ha a jelentéskártya intelligenciáját (IQ, IP) megfigyeljük, csak a nyelvi készségeket és a matematikát mérjük, míg a kreativitást, az érzelmi képességeket, a szellemi árnyalatokat és a társadalmi kapcsolatokat az IQ nem méri. Az évekig, sőt évszázadokig a mai napig az IQ-kkal rendelkezők Nagyon annyira csodálják, de ezalatt az idő alatt igazolják az ember sikerét, lassan, de biztosan kiderül, hogy nem minden magas IQ-s személy képes sikert elérni.

A legtöbb magas színvonalú ember nem tudja kezelni életét, mert nem áll összhangban a szellemi intelligencia. Hány intelligens ember öngyilkosságot követ el azért, mert nem tudja elfogadni a kudarcot. Azok az emberek, akik IQ okosak és szellemileg szegények, általában mindig szorongástól, félelemtől a kudarctól és általában kevésbé társaságúaknak vannak. Ennek legyőzéséhez fejleszteni kell a gyermekek szellemi intelligenciáját, hogy később olyan emberekké váljanak, akik még mindig jó személyiséggel rendelkeznek, és elkezdenek, és hasznosak lesznek. a nemzet és az állam számára, különösen az emberek számára, mint valódi életük földje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *