Azok A Gyermekek, Akik Elhalasztják Az Óvodába Való Belépést, A Jövőben Inkább Fölényesebbek Lesznek

Most a legtöbb szülő versenyez annak érdekében, hogy gyermekeit korán behozzák az iskolai világba. Amikor gyermekeik még 4 éves vagy annál fiatalabb, a szülők az iskolába járnak óvodába. Az utóbbi években azonban sok szülő úgy döntött, hogy kisgyermekeit 5 éves korában óvodába helyezi. Miért?

Azt mondják, hogy a szülők előnyöket láttak a korai oktatásban, és manapság elég gyakori, hogy a szülők elhalasztják az óvodákban a tanítás és a tanulás megkezdését, és úgy döntenek, hogy várják meg, amíg gyermeke 6 éves lesz, abban a reményben, hogy a gyermek jobban felkészült a feladatok elvégzésére. valamint tanulási és játéktevékenységek a modern óvodákban.

Egy Stanfordban végzett tanulmány egyetértett és megállapította, hogy azok a gyermekek, akik az óvodába való belépést a következő évre halasztották, sokkal nagyobb valószínűséggel fordítanak figyelmet az iskolába, és drámaian magasabb szintű önuralommal rendelkeznek, mint társaik. És ezt a profitot évekkel később megtartották. Ezenkívül a kutatók megjegyzik, hogy az óvoda késleltetése csökkentheti annak valószínűségét, hogy a gyermekek hiperaktivitást tapasztalnak és nehezen tudnak összpontosítani. Ez különösen a fiúk esetében, mert ők hajlamosabbak arra, hogy ebben a korban figyelmen kívül hagyják a figyelmet, mint a lányok. A kutatók ezt relatív életkori hatásként magyarázzák, ami azt jelenti, hogy az osztály idősebb gyermekei, a fiatalabbokkal összehasonlítva, fejlettebb fiziológiájuk vannak, ami végül jobban diagnosztizálja őket.

De van-e az óvoda késleltetése az általános iskola kezdetén túl hosszú távú hatás? Azok a gyermekek, akik idősebb korban kezdik el az iskolát, jobbak, mint a fiatalabb osztálytársak, akiknek nagyobb esélyük van egyetemi tanulmányok elvégzésére és az elit intézmények befejezésére. Ez a tanulmány kifejezetten az augusztusban ötéves gyermekekre összpontosít, majd azonnal elkezdi az iskolát az óvodában, és összehasonlítja őket szeptemberben ötéves és ugyanazon osztályba tartozó gyermekekkel. A kutatók azt találták, hogy az idősebb gyermekek magasabb pontszámot szereztek a főiskolai felvételi vizsga során, közel 40 pont elérési különbséggel a SAT-on. Ez vonatkozik a szülők elvárásaira is, hogy gyermekeik még az iskolába való belépés előtt is önállóan tudnak olvasni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *